Wesprzyj projekty

taniec japońskiW  2017 roku odbyła się I edycja warsztatów współczesnego tańca inspirowanego japońskim yosakoi we współpracy z Egurrola Dance Studio. Efekt można było oglądać 24 czerwca na Spotkaniu z kulturą japońską w teatrze przy ul. Tuwima 34.

Sala widowiskowa – Tuwima 34, czerwiec 2017

Osoby zaangażowane w projekt  są chętne do warsztatów w ramach II edycji.  Stroje i rekwizyty są już gotowe.

występ japońskiego tańca Yosakoi, czerwiec 2017

W tym roku jednak nie ma wolnej sali w szkole tańca, więc dokładamy starań, aby stworzyć warunki do ćwiczeń w innym miejscu. Ponieważ potencjalna sala nie posiada lustra bardzo przydatnego do ćwiczeń, ośmielamy się  prosić o wsparcie w celu zakupu lustrzanej tafli.

Możesz nam pomóc przez dobrowolne wpłaty darowizn na konto naszej Fundacji.

Co więcej, robiąc zakupy przez internet, możesz jednocześnie wspierać naszą fundację, dzięki portalowi FaniMani.pl. Ciebie nie kosztuje to nic, a my zyskujemy środki na zakup niezbędnego wyposażenia i organizację  kolejnych spotkań z kulturą japońską. Zapoznaj się z instrukcją:

Infografika FaniMani

Kolejna możliwość wsparcia nas to dowolne ubezpieczenie wykupione przez internet, w ramach inicjatywy idea fair play, o czym można przeczytać w zakładce bocznej na stronie głównej.

Od początku działalności prowadzimy różnego rodzaju szkolenia warsztatowe. Ich rezultatem są m.in. przedstawienia w stylistyce japońskiej.

Wystawiliśmy już przedstawienia: „Niespełniona Miłość” na motywach japońskiej bajki o księżycowej księżniczce Kaguya hime (czerwiec 2014) , „Romeo i Julia” W.Shakespeara po japońsku, fragment przyjecie u Kapuletich- (czerwiec 2015), a w 2016 była dla odmiany inscenizacja „Poszukiwanie miłości” a motywach japońskiej bajki „Małżeństwo z myszką”.

Warsztaty teatralne, połączone z nauką tańca i gry aktorskiej sprawiają uczestnikom dużo radości. Mamy świadomość, że nie wszystkich chętnych z Łodzi stać na tego typu pozaszkolne zajęcia w stylistyce japońskiej. Dlatego wszystkim potencjalnym darczyńcom serdecznie dziękujemy i oczywiście zapraszamy na nasze spotkania. Najbliższe 23 czerwca 2018 na Tuwima 34.

Pod linkiem inne nasze działania warsztatowe: