Wesprzyj projekty

taniec japońskiW lutym 2017 rozpoczęliśmy warsztaty współczesnego tańca inspirowane japońskim yosakoi we współpracy z Egurrola Dance Studio. Efekt będzie można oglądać na rynku Manufaktury w Dniu Dziecka oraz 24 czerwca na Spotkaniu z kulturą japońską przy ul. Tuwima 34, gdzie mieści się teatr i będzie wiele atrakcji związanych z Krajem Kwitnącej Wiśni. Widowisko będzie barwne, stroje i rekwizyty dopełnią samego pokazu tanecznego. Osoby , które zechcą wesprzeć ten projekt dowolną kwotą, dostaną zaproszenia na zaplanowane wydarzenia w końcu czerwca.

Od początku działalności prowadzimy różnego rodzaju szkolenia warsztatowe. Ich rezultatem są m.in. przedstawienia w stylistyce japońskiej.

Wystawiliśmy już przedstawienia: „Niespełniona Miłość” na motywach japońskiej bajki o księżycowej księżniczce Kaguya hime (czerwiec 2014) , „Romeo i Julia” W.Shakespeara po japońsku, fragment przyjecie u Kapuletich- (czerwiec 2015), a w 2016 była dla odmiany inscenizacja „Poszukiwanie miłości” a motywach japońskiej bajki „Małżeństwo z myszką”.

Warsztaty teatralne, połączone z nauką tańca i gry aktorskiej sprawiają uczestnikom dużo radości. Mamy świadomość, że nie wszystkich chętnych z Łodzi stać na tego typu pozaszkolne zajęcia w stylistyce japońskiej. Dlatego ośmielamy się prosić o dobrowolne wpłaty darowizn na konto naszej Fundacji, by Daleki Wschód rzeczywiście okazał się w zasięgu ręki, a tym samym – by spełniły się choć w małym procencie dziecięce marzenia o Kraju Kwitnącej Wiśni.

Co więcej, robiąc zakupy przez internet, możesz jednocześnie wspierać naszą fundację, dzięki portalowi FaniMani.pl. Ciebie nie kosztuje to nic, a my zyskujemy środki na organizację spotkań z kulturą japońską. Zapoznaj się z instrukcją:

Infografika FaniMani Kolejna możliwość wsparcia nas to dowolne ubezpieczenie wykupione przez internet, w ramach inicjatywy idea fair play, o czym można przeczytać w zakładce bocznej na stronie głównej.

1. Zapraszamy do zapoznania się z naszą dotychczasową działalnością warsztatową: